Friday, 21 December 2012

:::Kami Buddies:: "Takkan Terpisah"

hi semua....
dah lame  x update....
Macam-macam jadi selama x update blog ni...
busy sebagai seorang pelajar terutamanya...
Hari ni saya cuma nak bercerita tentang apa yang
berlaku dalam kehidupan seharian...
Nak memperkenalkan sahabat2 saya...
yang paling saya kasihi dan sayangi.....












Thanks a lot to Ida, Myra n Mia
coz being my buddies....




Monday, 12 November 2012

blog ku sepi tanpa update



hi semua......
korang sihat tak?? harap-harap sihat la ya...
 fuhhhh.....
dah lama sangat tak update blog ni....
rasanya dah lebih sebulan kot....
macam ni la part time blogger ni......
kadang-kadang jer dapat update blog....
tambah-tambah sebelum ni banyak sangat assignment nak kena buat...
hehhee.... hari ni macam ada mood nak update....
tapi apa nak citer ya???
haissshhh...cam  x ada idea la plak...
hahahaha....
eh.... hari ni hari Deepavali laaa......
HAPPY DEEPAVALI pada sapa-sapa yang sambut...
tapi aku x ada la plak kawan berbangsa india....
Anyway... selamat beraya dan menjamu selera ya....
ok lah.....
dah x ada idea....
bye...........




Friday, 5 October 2012

~Orang Baru~




Alhamdulillah.......
bertambah lagi orang baru dalam rumah kami....
eh eh..... lupa nak cakap...
 x de sapa2 yang bersalin pun...
bertambah lagi housemate kami....
tu jerrrrr.....
tiba2 lak ingat aku yang beranak kan....
kahwin pun belum lagi.......
hahahahahaha.....

lawa ke x??? 
tu korang kena tengok sendiri lah yer..... 
ade jer gambar dia kat bawah tu haaaa....


ekekekekekke....
cantik kan yang tudung oren tuh.....
harharharhar....
haaaa... yang sebelah aku tu lah housemate baru aku...
MIA ALYA name dia...

so to Mia...... (mia la sgt kan)
welcome to the club......
heheheehehhhe







Thursday, 4 October 2012

~Busy + Malas~ new look again!!!



Lamanya x update blog kesayangan aku neh....
sampai kawan2 aku buat permintaan suruh uodate blog....
sorry ye kawan2 sayang....
saya ni part time blogger.... heheehheh
ade mase nya busy....
ade masa malas.....
so kena ikut mood la jugak kan......
dalam malas2 tu aku sempat la jugak
upgrade lagi blog aku neh.....
so berwajah baru lagi sekali bloh aku nii....
hihhiiihhi....
aku sendiri boring ngan blog aku 
apatah lagi korang kan....
jenguk pun x sudi....
harharharharhar......

oooppppppsss.....
ade yang terase ker??
maaf la ya.....
hehhehehe....
peace!!!!







Wednesday, 12 September 2012

~Berwajah Baru~

hai semua.......
Kali ni blog aku telah bertukar wajah....
Di atas nasihat dan komen-komen yang bernas
dari kawan2 aku yg tersayang, 
maka jadilah blog yang sekarang ni...
sebelum ni warna purple
sekarang berwarna hitam putih lak.....
Harap korang suka singgah dan jenguk2 blog aku
yang biase2 je ni.....
Lau ada yg x berkenan nanti, 
sila komen ya...
 terima kasih di atas sokongan anda....
Saya menghargai nya...




Saturday, 8 September 2012

~My Big Family~

setelah sekian lama baru hari ni dapat tunjuk kat korang
keluarga aku yang besar tuu.... 
dapat tunjuk pun sebab ni adalah gambar raya tahun ni...
semua balik beraya tahun ni...
dapat la kami abadikan kenangan ni......
seronok sangat raya hari tu
sebab meriah dan ceria dengan gelagat anak2 buah aku yang ramai tu....
dah boleh buat satu team bola dah....

ni adalah keluarga abg aku yg ke 5


ni family abg aku yg ke 2


ni lak adalah kami yg belum kahwin lagi..
aku dan kakak aku...



haaa.. ni lah kami2 yg still single.....
depan kami tu aku tu adlah mak dan adik aku yg tersayang...


ni lak akak aku dan husband dia...
still lagi berdua diorang neh....


haaaa.... ta daaaa...
ni lah team bola sepak....
hahahaha.... ni lah anak2 buah aku 
yg  seramai 10 orang....
semua lelaki.... pening kepala aku nak layan karenah dorang ni....
bila nak dapat anak buah perempuan niii...


ni lak keluarga abg aku yg ke 3


abg aku yg pertama dan keluarga nya...


gambar aku dengan mak, kakak2 dan akak2 ipar aku...


gambar abg2, abg ipar dan adik aku..





tu dia.... ni lahhh keluarga aku.....
huhuhu.. ramai kan....

p/s sayang semua.....  peace





~Zaman Muda Dulu~

Disebabkan hari ni aku x ada keje
sangat bosan  berada di rumah,
banyak lah idea aku yang tertangguh sebelum ni nak story mory 
kat korang aku update hari ni.. hehehe
Ceritanya...... 
biarlah gambar yg mencerita kan segalanya... 
hahahaha..
Cerita zaman aku sekolah dulu.....

haaaa.... ni lah kawan2 baik aku.... Best Friend Forever gitu......
(belakang - dari kiri : yati, dinul, husna, amalina)
(depan - dari kiri : aku, ros, dayat)



bersama cikgu kesayangan kami.... cikgu Noreha 


haaa... chak.... cer cari mana satu aku??
gambar2 kat atas ni adalah gambar sewaktu aku di
tingkatan 6 dulu...

jeng..jeng..jeng....


gambar ni plak adalah kawan2 baik aku masa tingkatan 3
dulu.... (belakang : dari kiri - mek ja, aku dan siti nur dhuha..
depan : dari kiri - ain, kak da dan mek na)

korang kenal x novelis yg sedang meningkat naik sekarang siti nur dhuha ahmad??
haaa..... dia lah tuh kat sebelah aku tuu....
bangga aku dengan dia...
tu memang cita2 dia dari zaman sekolah lagi.... 
minat giler ngan novel... 
selalu aku pinjam novel dia..
 hahaha... 
agak2 dia ingat lagi x kat aku??
huwahuwahuwaa.....



haa... gambar ni plak adalah masa aku tingkatan 5..
dorang ni lah best friend aku..... (yg belakang : dari kiri - Khuzaimah, Fizah
 depan lak : dari kiri - amalina dan ayuni)


pelik x?? lain umur lain2 plak Best Friend aku kannn...
biasalah kan....
aku kan ramai kawan....
huhuhuhuuhu.....

p/s korang selalu di hati ku..... rindu korang semua sangat2... 
lama giler tidak bersua muka..
harap suatu hari nanti ada rezeki untuk berjumpa...




~Setelah Sekian Lama Tidak Update~

waaaa...... lama giler aku x update blog neh..
Maklumlahh... last update masa puasa
so x da keje nak buat kan...
Tapi dkat beberapa hari sebelum raya
aku mulai sibuk jerr memanjang...
Sibuk buat persiapan raya bagai kan...
So hari ni jer aku boring dan x da keje nak buat lalu terus aku update...
kalau nak di fikirkan macam2 aku nak update
tapi terbantut niat tu....
Maka akan bermula lah kembali hidup aku
sebagai pelajar...
2 hari lepas aku adalah hari pendaftaran nya...
makkk aiiii..... kepala aku pening fenim...
awal2 lagi kena start fikir psal FYP (final year project)
apa aku nak buat? tajuk apa? belum ada idea lagi...
tapi minggu ni dah nak kena hantar tajuk...
tambah aku berserabut....
semoga Allah membantu aku dan kawan2 ku menyiapkan 
FYP...
terima kasih juga di atas sokongan anda.... 
doakan saya yer...








Tuesday, 14 August 2012

Tempahan Raya


haaaa.... lagi 4 hari kita akan menyambut 
Hari Raya Aidilfitri...
Maka dengan itu, aku dan adik aku mula sibuk 
duk buat kuih yang orang tempah...
owh... lupa nak bagitahu...
Mak aku dah berpuluh-puluh 
tahun buat kuih ni.. nak thu ape???
heeeeee... 
Karipap Kecik....
So, tiap kali raya
maka ramai la orang kat kampung aku ni tempah...
tapi sebab x larat, tahun ni mak aku ambil 
tempahan sikit jer...
6k jerrrr....
Karipap ni lah yang membantu mak aku sara
aku dan adik beradik aku hidup....
huh!!! memang penat buat karipap ni...
Sedappp keerrrrr??? haaaaaaaaaaaaa...
Sape2 yang dah rasa dorang tahu sedap ke x...



eh eh.. sapa lak ni...
hahahahhaa...
haaaaaa... nak tahu sapa??
ni lah adik kesayangan aku... huwahuwahuwa...
mati aku lau dia tahu aku letak gmbar dia ni...








haaa..... taaa daaa...
ni lah dia karipap kecik yang kitaorang buat tuuu...
nak beli???? boleh.... just call me oke...
wah3... aku promote kuih mak aku tuu.... 
k lah... penat daa penaip... 
tata titi tutu....





Thursday, 9 August 2012

* Mencari Malam Lailatul Qadar *



Tadi baca entry blog kawan baik aku Blog Miss Senget tentang puasa..
 Sedar tak sedar hari ni dah masuk 21 hari kita berpuasa
maknanya lagi 9 hari kita akan menyambut 
Hari Raya Aidilfitri.. Insyaallah....
Jadi kita dah termasuk dalam 10 akhir Ramadan
Kerana salah satu dari malam tersebut kita 
di beri BONUS oleh Allah swt 
iaitu malam Lailatulqadar..
LailatulQadar merupakan malam terbaik 
Di umpamakan seribu bulan..
Daripada Aisyah r.a. Sesungguhnya Rasulullah s.a.w telah bersabda :
"Berusahalah untuk mencari Lailatul Qadar pada malam
yang ganjil dari sepuluh malam terakhir
di bulan Ramadan.
(Al-Bukhari)




1. Malam Lailatul qadar adalah satu malam yang paling istimewa yang ditunggu-tunggu oleh semua umat Islam. Ia merupakan satu malam yang penuh rahmat dan nikmat yang paling besar daripada Allah S.W.T. 

2. Umat Islam hendaklah mengambil peluang ini dengan berusaha bersungguh-sungguh memperbanyakkan amal ibadat di malam yang kesepuluh akhir bulan Ramadhan iaitu dengan mengerjakan sembahyang terawih, membaca Quran, berzikir dan sebagainya kerana sesungguhnya Allah S.W.T. akan memberi keampunan bagi mereka yang menghidupkan malam tersebut 

3. Lailatul Qadar adalah tanda kasihnya Allah kepada hambanya yang beriman dan beramal soleh yang beribadah semata-mata mengharapkan keredaan dan keampunan dari-Nya.

4. Berlakunya malam Lailatul Qadar itu hanya Allah sahaja yang mengetahuinya, bila masa dan kepada siapa yang dapat dari kalangan hamba-hambanya yang dikehendakinya.







Sama-sama lah kita mencari malam lailatul qadar..







Tuesday, 7 August 2012

cu200 2012


Haaaa.... ni lah dia kawan-kawan sekelas aku untuk 
tahun ke-2 semester 3-4 (2011-2012)..
wahhh... semua segak2 kan kan kan...
Anyway, diorang ni lah kawan2 sekelas aku
yang sangat sporting, gila2, dan macam2 lagi lah..












Gambar-gambar ni merupakan gambar Kelas 
yang diambil pada tahun lepas, 2011..
walau apa pun, memang best lah geng cu200
ni kan....kan..kan..
sebulu, sekepala..



p/s : Selamat hari raya korang... love u all...